Saturday, December 27, 2008

Farewell Harmonica

Pertemuan & perpisahan ~ adat biasa...
"Good bye 2008 & Welcome 2009"
~ May all the best things in life be
bestowed upon us this coming new year...

Terimalah....

Wednesday, December 24, 2008

portrait corner








Astaga.... Rupa2nya hanya lakonan semata-mata...

Astaga....
apa yang kamu sangka sudah tu ah...
macam betul2 bah kan.... erm, palis2....

22.Dec.08 yang lalu, sebenarnya Newton terlibat dlm
menjayakan lakonan kono2 lapangan terbang sandakan
berlaku kecelakaan iaitu kebakaran...
MAB-sdk sebenarnya hanya mahu membuat latihan
kecemasan & aq difahamkan.... durang memang buat
tiap2 tahun. So, kali ni, Newton terlibat sama... huhuh..
nda sangka plak newton dipilih sebagai barisan pelakon
utama... :p

So, korang jangan la berperasaan yg bukan2 erk...
Thank you bangat kepada kawan2 yg risaukan ttg
keselamatan newton. Alhamdullilah, Newton selamat.


Sebelum make-up. ~ di blk mesyuarat.


Kono2 darah lepas kebakaran... hehehe


Jeng3... make-up siap. klo simpan isi2 yg terburai ni...
lagi mcm real kan.....?

Na.. sini la tmpat newton berlakon...
terbakar dekat mesin x-ray.
mcm mana blh sampai situ...? aqpun nda tau....


anggota bomba sibuk mengusung menyelamatkan mangsa
& menempatlan kami di kawasan selamat ~ d car park.


Aduhh... antara mangsa2 yg kritikal.. mcm terbakar kah ni?


anggota bulan sabit merah sibuk memeriksa mangsa2 kejadian


lepas tu, durang melebelkan mangsa satu-persatu mengikut kelas...


Nah, newton dapat merah ~ kritikal ni kono...


trus dimasukkan ke ambulans & dikejarkan ke Hospital


tau2, di suruh duduk jakpun... bukan kana periksa betul2
sbb newton bilang aq nda apa2. ini cuma lakonan... he3

Jabatan Kecemasan.... tmpat newton di rawat...


jeng3... kan teda apa2... colar baju newton jak la yg kotor,
Butul ni newton selamt. Teda apa2... jangan risau...
Newton sihat sejahtera jak ni....

The end...

Tuesday, December 23, 2008

astaga na Newton !!!... kenapa ni??? apa suda jadi...?

Astaga na Newton.... apa sudah jadi sama ko ni....???
sampai masuk ambulans segala..... huk huk huk.... :'(


Newton dlm ambulans...

Newton diusung masuk ke bilik kecemasan.....

kamu rasa apa yg berlaku sebenarnya ni ah....???

Monday, December 22, 2008

Kitten yg kiut...

Huhuhuh...
Newton masi berfikir lagi sama ada mau
memelihara ini anak kucing yg cumil2 ni...
Berabis newton tangkap gmbr ni anak kucing kelmarin...
hasilnya.... jeng, jeng,, jeng.....










Amacam?
cumil2kan.... hehehe, Newton mau pelihara bah ni,
tapikan mama newton geli & takut sama ni kucing bah...
...terutama ni anak kucing.... kenapa?
Ha, biar newton crita ah...

intro: "pada masa dulu..." hehehe

~ Crita ni berlaku masa Zaman dulu2 la...
Time tu, mama newton masi kecik lagi,
then satu ari, atuk newton luka di kaki.
mcm mana kena luka, newtonpun lupa sda critanya...
pastu, zaman dulu2 kan klo di kampung mana ada
ubat "Titanus" (he3, ngam kah tu) ~ ala ubat untuk luka tu.
Jadi, kaki bapa mama newton tu (atuk aq) bengkak la...
... pastu, berdenyut-denyut la kan klo sda bengkak ni.
masa berdenyut2 tu, ada anak kucing yg main2 dekat
kaki atuk aq tu, anak kucing tu pun, apa lagi...
di bawanya la main sekali kaki atuk aq yg macam
bergerak2 tu... mama newton menyaksikan segala2nya
kejadian yg menimpa atuk newton time tu...
memang kesakitan la kono atuk newton lepas
kena "geraut" anak kucing tu...
~ So, tu pasal la mama newton takut bangat sama
ni little kucing... kali masi fobia bah kan....
~THE END ~

Thursday, December 18, 2008

Cat sing Jingle Bells ~ aq suka....

Last week, newton pulang rumah d Kg sana jln Batu Sapi.
Pastu, nampak ada satu kotak d pusu2 rumah auntie aq sana.
Tau2 dlm tu ada anak2 kucing ngan mamanya.... hehehe,
Cumil tu anak kucing owh, newton mcm mau pelihara jak...
Then, kono2 this morning newton mau dengar lagu silent night.
tinguk2 ada plak tu serupa ngan anak kucing yg newton mau
pelihara dlm video klip ni lagu....
Coming soon, nnt aq post tu gmbr anak kucing yg sama mcm
dlm ni video... bah, enjoy dulu ni 2 pilihan lagu xmas yg newton
pilih khas utk pengunjung blog Newton.... la,lala,laaa..... :)



Monday, December 15, 2008

Ke Ranau ~ part 2

mengumumkan ketibaan mempelai kita yg berseri2...
hehehe....

nasib baik ndada yg jatuh masa turun tangga tu....

tinggi lampai bah si kawan.... gaya dia masi mcm dulu....

acara merenjis mempelam... eh, salah. ~ mempelai :)

serba kuning ~ Pihak keluarga perempuan....

Warna warni ~ pihak keluarga lelaki @ kawan kami... :p

Ke Ranau ~ X-classmate Kahwin...

Last saturday, aq aka tukang gmbr, Hamad aka driver,
Ams aka tukang support, James aka tukang rancang &
Suhardi aka tukang ikut @ anak bulan. kamu pergi Ranau.
Kono mau attend kawan kami (samir) punya wedding...
Dia skrg menetap d semenanjung, tapi tekawin org Ranau jg.
Bah, ikutilah kisah2 perjalanan kami ~ Day trip ke
SaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaNa..... Ranau! :p


Check krita dulu sblm bertolak...

2kali kami terlimpas ni tmpt, sempat di bilang
"attuuuokkui" oleh aweks local masa tanya lokasi...

Driver kami ambik kesempatan mo begambar sini...

entrancee ~ di luar dewan....

Dalam dewan...... serba putih & kuning... mcm sultan jak...

OPs... gmbr2 yg lain nnt sa upload... kasi siap kerja dulu...
keh keh keh.... :p

Sunday, December 14, 2008

jumpa kawan lama....

07.12.08 ~ Hari Raya Aidiladha.
selalunya newton bersama2 ngan family.
lepas ziarah kubur2, kami jln la ngan kawan2.
serbu dari rumah ke rumah...
Tapi lain la plak suasana kali ini. newton beraya
dlm bas utk pulang balik ke sandakan.

Erm, kawan2 ajak juga jumpa d bdr...
mau lepak sama2 kono...
tanpa diduga, aq terserampak ngan kawan2
seangkatan amik STPM dulu2..
hehehe, hampir 8 thn nda bersua, tapi ttp maintain
cantik & macho2 masi juga la.... hehehe.. Kono...


nasib baik sempat beli tiket awal2....

Bia & Newton

Hehehe... senyum sukmo sekalian....



terkejut durang bila nampak aq tu petang .....

Amik gambar kenang-kenangan...
Newton & Bia / Fauziah, Rahmani & Latifah.

Payah juga mau recall balik nama2 durang ni.
siap main tunjuk2 lagi satu2... & dorang ni semau
jadi cikgu... wah, kawan2 aq ni pendidik rupanya.
lagi satu, semua masi belum kawin lagi... hehehe