Friday, April 24, 2009

I'M Back....


Huhuhuh...
Asyik2, skang aq balik lagi to my Hometown ~ Sandakan...
Setelah beberapa bulan berperap di daerah Semporna,
kini aq kembali...
Trus masa dlm perjalanan balik tu, dlm kepla otak aq ligat
berpusing lagu "Bulan 8 di Sandakan". Padahal skang masi
lagi bulan April pun...
Maybe sebab aq "Kangen bangat" mau balik Sandakan,
tu pasal la lagu tu ligat2 berputar dlm kapla...

Bah, trima la...

p/s: Klo ada masa nnt, aqpun mau edit ni lagu gak....
(guna gmbr2 aq sendiri)

What I 1 2 do Now !!!...

Wahhhh...
Aku rindu owh mau terjun laut...
Rasanya seronok skali ni...
Apakan lagi klo air dalam...
Eiiihaaaaa.... penat nda kisah lah.
Janji dapat terjun mcm ni...













~ Yeeeeiiiiiiiihhhaaaaaa....
....best nya....

(: HaVe A NiCe WeEkEnD To All :)

Friday, April 10, 2009

Lagi Menarik Sekitar Mabul Island....


Up up & Away... berlatar belakangkan pulau mabul...

Jiran terdekat pulau mabul ~ seaventure....
bekas pelantar minyak & kini jadi tempat menginap & diving...

Take a break ~ petang2 newton slalu p membeli Burger di kaw. kg...

Hahaha.... mempersembahkan ~ tarian punggung Shin chan... wkakaka

Nudibranch....

Lagi nudibranch ~ durang panggil nudi-pemadam... ~ sbb bentuk dia

Anak sotong kurita....

Ikan seblah posing maut sama2 c udang comel...

Spider crab....... iya kah ni? kecik plak tu...

Mama sotong kurita.... time ni masi idup lagi tu....

Chocolate chip Star Fish.... erm, yummy huh....

Baru berjinak2 mau nyanyi, ni minah saleh kasi ketawa plak....

pelbagai pilihan buah rantai leher utk dijadikan souviners...

Jr & tompok pun ada ~ duet nyanyi lagu Zombie kampung Mabul kali...
Benging habis Head kita org time tu...

Terpaksa jalan kaki klo low tide.... pasrah jak ni mat saleh...

Local bilang "ikan pisau" ~ sbb bentuknya yg tipis & slalu menagak.

Kecik2 lagi dah pandai cari makan... mencari mknan laut..

"begini joe klo mau makan" siap bagi demo lagi si kawan ni.

tenangnya....

Saturday, April 4, 2009

Friday, April 3, 2009

Menarik Sekitar Mabul Island....


Pemandangan time awal pagi... day3 in mabul.


Lobster - Rm10 satu. Local people slalu jual sama mat saleh.


Macam ni kah rupa belangkas....?


Kerap juga nampak ni Rainbow sini.... Nice owh....


Udang... tinggal di masak jak ni klo kena tangkap.


menghadap pulau sipadan sambil terkenangkan seseorang...


ikan layar kah juga ni...


Right on time.... native putung tu daun bikin penyapu...


Yellow fin Tuna ~ one of the Fastes Fish in the world...


I was here!!!


Lovely sunset everyday in Uncle Chang lodge...


Couple of Ghost Pipe Fish...


you not gonna believe this ~ its spongebob friend "Patrick" huhuhuh


White Eel... mcm ular putih la plak....

Di atas adalah paparan2 menarik yg dibawakan khas untuk semua....